Wigilijny barszcz czerwony z uszkami z wędzonym tofu

4.48 (197 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tradycyjny, wigilijny, czysty barszcz czerwony. Jako unowocześnienie polecam podać go z pysznymi tortellini z wędzonym tofu :) Bardzo smaczne połączenie.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - buraki: 1 kilogram
    - cebula: 1 sztuka
    - seler: 1 plaster
    - grzybki suszone: 3 sztuki
    - pieprz, ziele angielskie, liść laurowy: 2 szczypty
    - sól: 2 szczypty
    - ocet winny: 1 łyżka
    - tortellini z wędzonym tofu: 0.5 kilograma
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy Torty

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami z wędzonym tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki, obrany seler, cebulę oraz listek laurowy i ziele angielskie zalać wodą i gotować 10 minut.
  • 2. Buraki obrać, pokroić w paseczki, dołożyć do wywaru i gotować jeszcze 15 minut.
  • 3. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym.
  • 4. Zostawić do nabrania mocy na 2-3 godziny, przecedzić.
  • 5. Tortellini gotować 10 min w osolonym wrzątku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować