Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

  • wyświetlono: 3525 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Niezbędny na wigilijnym stole. Tradycyjny, dobrze doprawiony z rozpływającymi się w ustach uszkami.

IMG_20181225_144528

Składniki

Barszcz:
2,5 litra wody
ok 400 ml zakwasu z buraków
2 marchewki
1 duża cebula
1/2 pora
1 pietruszka
1/2 selera
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
2ząbki czosnku
5 ziaren czarnego pieprzu
1 łyżka majeranku
sól
sok z 1/2 cytryny

Gotowe uszka z kapustą i grzybami

Sposób przygotowania przepisu:

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

  • 1. Barszcz: Wodę zagotować razem z liściem laurowym, ziela angielskiego, pieprzu i czosnku. Cebulę zarumienić na gazie. Jarzyny kroimy i dodajemy do wody, gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Następnie dodajemy zakwas oraz sok z cytryny i gotujemy na małym ogniu. Na koniec doprawiamy pieprzem, majerankiem i solą.
  • 2. Podajemy z uszkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatacebulaporczosnekburakimarchewkaselersok z cytrynypietruszkamajeranekwodaprzyprawybarszcz czerwonyna wigilijny stółdo piciaz uszkamizakwas z burakółw

Komentarze

Podobne przepisy

Barszcz czerwony z uszkami

Dodane przez: Konto nieaktywne

Barszcz czerwony z uszkami

Jets bardzo aromatyczny i pyszny

Barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi suszonymi grzybami

Dodane przez: dawiddudziak

Barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi suszonymi...

Barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi...

Wigilijny barszcz czerwony

Dodane przez: Mniam1

Wigilijny barszcz czerwony

Aromatyczny barszcz czerwony na...

Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków

Dodane przez: Paulina Nosek

Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków

Piękny kolor, niezwykły aromat...

Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie

Dodane przez: bogusia82

Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie

Wigilijny barszcz czerwonyna zakwasie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE