Wieprzowina teriyaki z kalarepką

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Pikantna i aromatyczna wieprzowina po chińsku

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - wieprzowina łopatka: 350 gramów
    - sok z cytryny: 2 łyżeczki
    - oliwa: 2 łyżki
    - tymianek: 1 szczypta
    - imbir mielony: 1 szczypta
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - papryka słodka w proszku: 0.5 łyżeczki
    - sos teriyaki: 2 łyżeczki
    - kalarepka: 2 sztuki
    - marchewka: 1 sztuka
    - cebula: 0.5 sztuki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz kolorowy grubo mielony: 2 szczypty
    - tłuszcz do smażenia: 2 łyżki
    - rosół: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Dania główne Sok Sosy

Wieprzowina teriyaki z kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wieprzowina teriyaki z kalarepką 1. Mięso pokroić w paseczki. Oliwę wymieszać z tymiankiem, gałką muszkatołową, imbirem. sokiem z cytryny, papryką i sosem teriyaki.
    Marynatę dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić na ok 2 godziny.
    Kalarepkę i marchewkę pokroić w słupki, cebulę w pół talarki. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i na ostrym ogniu smażyć ok 5-7 min.
    Na wierzch wyłożyć marchewkę kalarepkę i cebulę, podlać rosołem i dusić do miękkości ok 40 min
    Podawać z ciemnym ryżem lub ziemniakami i sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować