Kolorowa sałatka z pomarańczą i kabanosem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka z kolorowych warzyw z dodatkiem soczystej pomarańczy i aromatycznych, wyrazistych w smaku kabanosów. Szybka w wykonaniu, zatem świetna przy okazji niespodziewanych gości lub na spotkanie ze znajomymi.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g obranej, gotowanej marchewki
    3 łodygi selera naciowego (200 g)
    175 g kukurydzy konserwowej (masa bez zalewy)
    1 nieduża pomarańcza (masa ze skórką – 180 g, masa po obraniu – 145 g)
    120 g cienkich kabanosów (np. wieprzowe)
    1 kopiasta łyżka posiekanego szczypiorku
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 – 2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Sałatki Sok Przystawki Majonez

Kolorowa sałatka z pomarańczą i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka z pomarańczą i kabanosem 1. Marchewkę pokroić w małą kostkę (np. za pomocą sitka do krojenia jajek) i przełożyć do miski. Dodać posiekanego selera, kukurydzę, obraną i pokrojoną na małe cząstki pomarańczę oraz drobno pokrojone kabanosy. Dołożyć posiekane zioła, majonez i wlać sok z cytryny. Całość wymieszać, doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.

Porady

Do przygotowania sałatki można wykorzystać marchewkę z rosołu lub z gotowania włoszczyzny na wywar.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować