Leczo z kalarepką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne leczo z kalarepką i mięsem z indyka Proste w przygotowaniu danie, które polecam na obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag piersi z indyka
    1 kalarepka
    3 średnie cebule
    4 ząbki czosnku
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1 średnia cukinia
    1 puszka krojonych pomidorów ( 400 gram )
    2 puszki krojonych pieczarek w zalewie ( 290 gram )
    2 szklanki wody
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    słodka papryka do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo z kalarepką 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Kalarepkę obieramy i kroimy w dużą kostkę. Mięso myjemy i osuszamy oraz kroimy w dużą kostkę.
    Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojoną cebulę, czosnek i mięso przez około 5 minut. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dokładamy pokrojoną kalarepkę.
    Papryki myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka razem z odsączonymi z zalewy pieczarkami.
    W międzyczasie myjemy cukinię i kroimy w kostkę i dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Na samym końcu dokładamy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować