Sos teriyaki

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

rewelacja do mięs, ryb i do sushi ;)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - woda: 1 szklanka
    - sos sojowy jasny: 0.5 szklanki
    - cukier brązowy: 5 łyżek
    - miód: 2 łyżki
    - imbir mielony: 0.5 łyżeczki
    - Czosnek w "proszku" lub jak kto woli suszony: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos teriyaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień (lub prąd) :) do minimum. Musimy zredukować sos 1/3 objętości przed gotowaniem.
    Na koniec gorący sos przecedzamy przez sitko z gazą. Trzymać w słoiku lub butelce w lodówce.
    Rewelacyjny sos do wszelakich mięs i ryb czy sushi. Można spożywać na zimno.
    SMACZNEGO !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sos teriyaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować