Wieprzowe kotlety w sosie bulionowym z cebulą i marchewką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

polecam na obiad wieprzowe kotlety w sosie z marchewka , cebula i natka- smacznie sycąco i pożywnie!

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 60 dag mięsa wieprzowego zmielonego
    1 cebula
    1 czerstwa bułka
    sól,
    pieprz
    1 łyżka kaszy manny
    oliwa do smazenia
    2. Sos:
    około 300 ml bulionu warzywnego
    1\2 łyzeczki papryki słodkiej
    1 większa biała cebula
    2 marchewki
    liśc laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego
    pieprz
    zioła prowansalskie
    sól ziołowa
    50 ml smietany gestej
    1 łyzka maki
    drobno posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Sosy

Wieprzowe kotlety w sosie bulionowym z cebulą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mieso wieprzowe mielimy.
    Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Bułkę namaczamy
    w wodzie, odciskamy i razem z cebulą dodajemy do zmielonej wieprzowiny . Doprawiamy solą, pieprzem .
    Do mięsa dodajemy kaszę mannę i mieszamy. Formujemy podłuzne spore
    kotlety i smażymy z obu stron na rumiano.
    2. Do rondelka wlewamy bulion , dodajemy ziele i liśc laurowy , dorzucamy pokrojona w drobna kostke marchew i zeszklona na oliwie biała cebule, doprowadzamy do wrzenia. Do sosu dodajemy usmazone kotlety i przyprawy .
    Całośc dusimy na małym ogniu około 15-20 minut. Pod koniec dodajemy drobno posiekana natkę .
    Smietanę mieszamy z mąką , hartujemy niewielką goracego sosu , wlewamy do rondla. Zagotowujemy.Smacznego
    Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować