Wieprzowe kotlety w sosie bulionowym z cebulą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mieso wieprzowe mielimy.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Bułkę namaczamy
w wodzie, odciskamy i razem z cebulą dodajemy do zmielonej wieprzowiny . Doprawiamy solą, pieprzem .
Do mięsa dodajemy kaszę mannę i mieszamy. Formujemy podłuzne spore
kotlety i smażymy z obu stron na rumiano.
2. Do rondelka wlewamy bulion , dodajemy ziele i liśc laurowy , dorzucamy pokrojona w drobna kostke marchew i zeszklona na oliwie biała cebule, doprowadzamy do wrzenia. Do sosu dodajemy usmazone kotlety i przyprawy .
Całośc dusimy na małym ogniu około 15-20 minut. Pod koniec dodajemy drobno posiekana natkę .
Smietanę mieszamy z mąką , hartujemy niewielką goracego sosu , wlewamy do rondla. Zagotowujemy.Smacznego
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Komentarze