1.Spód: masło kroimy na małe
kawałki, układamy na mące wymieszanej
z cukrem pudrem
i szczyptą soli. Siekamy nożem,
dodajemy żółtka, rozcieramy
ciasto palcami, szybko zagniatamy,
formujemy kulę, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki
na 30 minut.
2.Ser mielimy. Żółtka oddzielamy
od białek. Białka ubijamy na
sztywną pianę. Żółtka ucieramy
z cukrami do białości, łączymy
z serem, dodajemy stopione
i ostudzone masło, wsypujemy
budyń, rodzynki i dodajemy pianę.
Delikatnie mieszamy.
3.Blachę smarujemy masłem
i posypujemy bułką tartą. Ciasto
rozwałkowujemy i wykładamy
nim blachę. Układamy osączone
brzoskwinie i masę. Pieczemy
50 min w temp. 180 °C.
Komentarze