Wegańskie kotlety z kapusty kiszonej i pieczarek

4.47 (146 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczne i sycące danie obiadowe w wersji weganskiej

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Pół kilo kapusty kiszonej
    Pół kilo pieczarek
    3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
    Sól
    Pieprz
    3 łyżki cebuli prazonej
    Olej
    Pół szklanki mąki orkiszowej
Wystaw ocenę:

4.47 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Wegańskie kotlety z kapusty kiszonej i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Kapustę gotujemy do miękkości, pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju, pod koniec smażenia aż odparuje cała woda dodajemy odsączona , posiekana kapustę i cebulę. Chwilkę smażymy, studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy przeciśnięte przez praskę ziemniaki, sól, pieprz i 2 łyżki mąki. Formujemy kotleciki, obtaczamy w pozostałej mące i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Porady

Kotlety podajemy polane np sosem pieczarkowym z dowolną surówką , w wersji light możemy upiec je w piekarniku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować