Wegańskie ciasto z orzechami

4.5 (190 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bez jajek i białej mąki

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    200 g mąki orkiszowej
    100 g wiórków kokosowych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    200 g cukru
    300 ml mleka kokosowego lub innego roślinnego
    1 i 1/2 łyżki kakao
    1,5 szklanki mieszanych orzechów włoskich i laskowych
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Wegańskie ciasto z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Do miski wsypać mąkę, dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i cukier, wymieszać. Mleko kokosowe trochę podgrzać aby się rozpuściło i odmierzyć potrzebną ilość, dodać do suchych składników i wymieszać łyżką.Dno małej tortownicy o średnicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać połowę ciasta. Posypać połową pokruszonych orzechów, Do pozostałej masy dodać kakao i wymieszać, wyłożyć na jasne ciasto , patyczkiem zrobić szlaczki. Wierzch posypać resztą orzechów.
    Wstawić do piekarnika i piec przez 45 minut w 180 stopniach,do suchego patyczka.

Porady

Do ciasta możemy użyć dowolnych owoców suszonych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować