Wegańskie burgery z soczewicy i pieczarek

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Szybkie i proste wegańskie kotlety

  • 30 min

Składniki:

  • - szklanka czerwonej soczewicy
    - 5 pieczarek
    - 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego
    - bułka tarta
    - oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Burgery

Wegańskie burgery z soczewicy i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie, ok. 10 minut i miksujemy na papkę.
  • 2. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach i dodajemy do soczewicy.
  • 3. Siemię lniane zalewamy wodą i dodajemy do pieczarek i soczewicy.
  • 4. Mieszamy wszystko z bułką tartą.
  • 5. Smażymy na oliwie z oliwek lub w kombiwarze aż będą chrupiące z zewnątrz.

Porady

Burgery można jeść na ciepło i na zimno, np. z chlebem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować