Wegańskie burgery z soczewicy i pieczarek

  • wyświetlono: 979 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybkie i proste wegańskie kotlety

zima1982
  • 30min

Składniki

- szklanka czerwonej soczewicy
- 5 pieczarek
- 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- bułka tarta
- oliwa z oliwek

Sposób przygotowania przepisu:

Wegańskie burgery z soczewicy i pieczarek

  • 1. Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie, ok. 10 minut i miksujemy na papkę.
  • 2. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach i dodajemy do soczewicy.
  • 3. Siemię lniane zalewamy wodą i dodajemy do pieczarek i soczewicy.
  • 4. Mieszamy wszystko z bułką tartą.
  • 5. Smażymy na oliwie z oliwek lub w kombiwarze aż będą chrupiące z zewnątrz.

Porady

Burgery można jeść na ciepło i na zimno, np. z chlebem :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyz_roznych_stron_swiatabez mięsakotletburgerwegański

Komentarze

Podobne przepisy

Burgery z cukinii i ricotty

Dodane przez: Gregorhspeed

Burgery z cukinii i ricotty

Zdrowo i smacznie

burgery drobiowe

Dodane przez: Martyna1991

Burgery drobiowe z awokado i limonką

Na początku byłam sceptycznie nastawiona...

Burgery z cieciorki i cukinii

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Burgery z cieciorki i cukinii

Sycąca cieciorka, cukinia i ser...

image-1kmp8sa

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

burgery wołowe z frytkami i krążkami cebulowymi

Domowa bułka z sezamem, pyszna...

Kotleciki pieczone z jajek, soczewicy i marchewki

Dodane przez: agatab

Kotleciki pieczone z jajek, soczewicy i marchewki

Takie kotleciki to doskonały pomysł...

Wegański gulasz z batatów i czerwonej fasoli

Dodane przez: jacekwkuchni

Wegański gulasz z batatów i czerwonej fasoli

Słodko-ostra wersja bezmięsnego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE