Kotlety z czerwonej fasoli

4.72 (252 ocen)

  • 15 min

Takie przepisy wpadają do głowy gdy nie ma się pomysłu na obiad :) Jest tani,prosty i przede wszystkim bardzo smaczny!

  • 15 min

Składniki:

  • Puszka czerwonej fasoli (lub szklanka ugotowanej fasoli), sól, pieprz, ostra papryka (ulubione przyprawy), 1 jajko, ok 5 łyżek bułki tartej,olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.72 (252 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Burgery

Kotlety z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę miksujemy (odsączając uprzednio zalewę). Do fasoli dodajemy jajko, doprawiamy przyprawami,i dosypujemy bułkę tartą aby masa odchodziła od miski i można było z niej uformować kotlety.

    Rozgrzewamy olej na patelni i rumienimy z obu stron kotleciki.

Porady

Najlepiej smakują z surówką z buraków lub inną dowolną – i z ugotowanymi ziemniakami z koperkiem :) Przepis można modyfikować dodając do fasoli różne dodatki – np płatki owsiane,zrumienioną cebulę,czosnek itd.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować