Wegańska fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdrowo, smacznie, szybko i niedrogo. Taki jest mój pomysł na domową kuchnię.

Składniki:

  • 50 dag fasoli jaś
    1/2 l soku wielowarzywnego
    cebula
    liść laurowy
    majeranek
    czosnek granulowany
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    łyżka oleju z orzechów włoskich
    mieszanka ziół do dań wegetariańskich i wegańskich
    natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Wegańska fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy przez noc. Gotujemy w wodzie, w której była moczona. Wkładamy liść laurowy, solimy.
  • Wegańska fasolka po bretońsku 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wsypujemy do fasoli. Wlewamy sok wielowarzywny. Doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, majerankiem, czosnkiem i mieszanką ziół. Wyjmujemy kilka łyżek wywaru
    wraz z fasolą, miksujemy i wlewamy z powrotem do garnka. Dodajemy olej, mieszamy przed podaniem. Dekorujemy natką pietruszki.

Porady

● Potrawę można zagęścić mąką z 2 łyżkami śmietanki sojowej lub mleka (sojowego, ryżowego lub orkiszowego).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować