WAFLE PRZEKŁADANE MASĄ Z GALARETKI

4.25 (244 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowe wafle najsmaczniejsze. Wiedzą to nie tylko dzieci

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli
    330 ml śmietany 18%
    2 opakowania galaretki czerwonej- u mnie wiśniowa
    1 kostka masła
    1/4 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.25 (244 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Galaretki

Wafle przekładane masą z galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku roztapiamy masło, dodajemy cukier, śmietanę, wsypujemy galaretki, dobrze mieszamy. Masę przestudzamy. Każdy wafel smarujemy masą, przykrywamy drugim , gotowe wafle odstawiamy do lodówki do stężenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować