Wafle przekładane masą z mleka w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondelka wlewamy pół szklanki mleka. Lekko je podgrzewamy i dodajemy masło, a także cukier i trzy płaskie łyżki kakao. Cały czas mieszając, doprowadzamy do połączenia wszystkich składników w jednolity płyn. A następnie nieco zwiększając moc palnika, doprowadzamy nasze słodkie mleko kakaowe do wrzenia. Po czym zdejmujemy rondelek z palnika.
Gdy przygotowane mleko ostygnie, dodajemy mleko w proszku. Łyżka po łyżce, cały czas miksując całość na niskich obrotach miksera. Pod koniec miksowania powinniśmy otrzymać bardzo gęstą, jednolitą masę – powstałe grudki można rozetrzeć spodem łyżki.
Tak powstały krem rozprowadzamy równomiernie po waflach.
Przełożone wafle dociskamy. Po około 2 godzinach są gotowe do pokrojenia.
Komentarze