WAFLE przekładane masą GALARETKOWĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ten smakołyk szybko się je robi, można zrobić kolor masy jaki nam się tylko podoba a efekt zrobi wrażenie, przyciągnie uwagę niejednego smakosza słodkości i tego dużego i małego.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duże opakowanie andrutów
    2 kostki margaryny ( 2 x 250 g )
    2 galaretki czerwone
    2 galaretki niebieskie
    2 x po 5 łyżek mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Andruty Galaretki

Wafle przekładane masą galaretkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 2 garnuszków dajemy po jednej kostce margaryny i do każdego dajemy po 5 łyżek mleka i zagotować. Zdjąć z ognia i do jednego garnuszka wsypać czerwone dwie galaretki a do drugiego dwie niebieskie. Dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
    Taką przestygniętą masą smarujemy naprzemiennie andruty: andrut masa czerwona andrut i dociskamy, masa niebieska andrut i dociskamy i tak do wyczerpania mas.
    Całość obciążyć czymś ciężkim w wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Potem wyciągamy i kroimy w dowolne kształty i wielkość i zajadamy.

Porady

jak ktoś chce to może dodać mleka w proszku tak po 5 łyżek do każdego z garnuszków i dokładnie wymieszać - masa będzie bardziej zwięzła, a galaretki również można użyć takich kolorów jakie tylko chcemy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Margaryna Masa Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować