Wytrawne ciasto dla smakoszy kremowych delicji. Okazjonalne, dekoracyjne, wilgotne- istna rozkosz dla podniebienia.
4.92 (153 ocen)
Porady
Do ubijania na sztywno- śmietana kremówka powinna być zawsze schłodzona. Możemy użyć innej kawy Cappuccino oraz innego alkoholu- według gustu smakowego. Biszkopt po upieczeniu, zostawiamy na chwilkę w piecu. A później szybko ściągamy zeń pergamin. Do dekoracji możemy użyć biszkoptów również podłużnych, tylko musimy ostrożnie nasączać, bo są bardzo delikatne. Ciasto jest smaczne na drugi dzień, gdy wszystkie warstwy razem się "przegryzą". Dokładny opis składania ciasta, dla początkujących i nie rozumiejących: biszkopt- ciasto pierwszy placek pierwsza część kremu biszkopty- ciastka połowa startej czekolady druga część kremu biszkopt- ciasto, drugi placek 2 łyżki odłożonego kremu starta czekolada- druga połowa
Komentarze