Sałatka z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeżeli ktoś lubi fasolkę szparagową, to na pewno posmakuje mu w formie sałatki z młodą marchewką i ziołami. Smacznie i zdrowo :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g fasolki szparagowej (u mnie żółta i zielona)
    3 marchewki (najlepiej młode)
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ziele prowansalskie
    2 łyżki oliwy z oliwek
    łyżeczka octu jabłkowego
    szczypta cukru
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki Przekąski

Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z fasolką szparagową 1. Faolkę umyć, obciąć końcówki i przekroić na mniejsze części( ja przekroiłam na trzy). Marchewki obrać, pokroić na plasterki. Warzywa ugotować razem w posolonej wodzie do miękkośći, po czym osączyć i ostudzić.
  • 2. Ugotowane i ostudzone warzywa przełożyć do miski i wymieszać z natką pietruszki. Oliwę połączyć z 2 łyżkami przegotowanej wody, łyżeczką octu, ziołami prowansalskimi, cukrem i pieprzem. Przygotowanym sosem polać sałatkę i starannie wymieszać. Podawać samodzielnie lub, np. do pieczonego mięsa. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Zielona fasolka Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować