Udka pieczone z młodą kapustką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Poznaj mój przepis na danie z udek kurczaka, otulonych aromatycznym boczkiem, który sprawia, że mięso jest pyszne i soczyste. Z pewnością polubisz przepis na udka kurczaka, ponieważ mięso przygotowane według tego przepisu jest bardzo smaczne, a samo przygotowanie potrawy proste. Cała rodzina będzie zadowolona z dania.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 11 udek kurczaka
    • 11 pasków boczku parzonego
    • 1 łyżka przyprawy Gyros
    • 1/3 główki kapusty młodej
    • 1 marchew
    • 1 łyżeczka octu
    • 1 łyżka Vegety
    • 2 listki laurowe
    • 2 ziarna ziela angielskiego
    • 1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak pieczony

Udka pieczone z młodą kapustką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, wyjmuję kości, zdejmuję skórę, rozbijam. Doprawiam Przyprawą Gyros.
  • kapusta 2. Kapustę drobno szatkuję, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą, dodaję listki laurowe, ziele angielskie, wsypuję Vegetę i gotuję. Pod koniec gotowania wlewam ocet i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
  • farsz 3. Na środku każdego udka umieszczam ugotowaną kapustę.
  • udka 4. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
    Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
  • udka 5. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować