Schabowe z młodą kapustką

4.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Schabowe pod pierzynką z młodej kapusty, proste i szybkie danie w niecodziennym wydaniu. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników. Nikt nie przejdzie obok tych kotletów obojętnie. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcje, bo znikną ze stołu błyskawicznie.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 kg schabu
    • Bułka tarta do panierki
    • 3 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    Składniki na pierzynkę:
    • 1 główka młodej kapusty
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 papryka czerwona
    • 1 łyżeczka octu
    • 2 serki topione ( 200g)
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Schabowe z młodą kapustką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku, ponownie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu kotlety układam na półmisku.
  • warzywa 2. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
    Do warzywa dodaję drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojoną w małe paseczki paprykę, smażę mieszając około 20 minut. Następnie doprawiam pieprzem, solą, wlewam ocet i na koniec dodaję serki topione. Smażę do chwili rozpuszczenia się serków.
  • kotlety 3. Warzywa nakładam na każdy kotlet schabowy i podaję. Można przed podaniem jeszcze rozgrzać w piekarniku.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Kapusta biała

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować