Pieczone udka kurczaka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Idealne na niedzielny obiad, udka z kurczaka zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu. Tymi udkami z kurczaka zachwycają się wszyscy goście, Znikają w mgnieniu oka, gdy tylko wystawię na stół.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 400 g podudzia kurczaka
    • ½ kg pieczarek
    • Cebula czerwona
    • 9 łyżeczek musztardy
    • 10 dag sera żółtego
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Pieczone udka kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam i delikatnie rozbijam. Doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję musztardą.
  • farsz 2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę pięć minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i łączę z grzybami.
  • farsz 3. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.
    Piekę w rozgrzanym piekarniku. 35 minut w 180 °C.
  • danie 4. 5. Kotlety gotowe.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować