Twarogowa pasta z kiełkami pszenicy

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zdrowa pasta z suszonymi pomidorami i osobiście wyhodowanymi kiełkami pszenicy :)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser twarogowy trzykrotnie zmielony: 20 dekagramów
    - suszone pomidory: 6 sztuk
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis: 2 łyżeczki
    - kiełki pszenicy (duża garść): 1 sztuka
    - sól, pieprz, do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Twarogowa pasta z kiełkami pszenicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mielonego białego sera dodajemy odsączone z zalewy i pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory. Kiełki pszenicy dokładnie płuczemy. Osuszamy papierowym ręcznikiem, drobno siekamy, dodajemy do sera. Dosypujemy suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować