Pasta jajeczno-twarogowa

4.95 (150 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pasta z jajek i twarogu jest delikatna, a zarazem wyrazista dzięki dodatkowi cebuli i świeżo zmielonego pieprzu. Najlepiej smakuje na świeżym pieczywie posmarowanym masłem.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jaja ugotowane na twardo
    100 g twarogu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    ½ cebuli
    2 szczypty soli
    Świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.95 (150 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczno-twarogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja i cebulę drobno pokroić. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać pokrojone jaja i cebulę, jogurt oraz przyprawy i dokładnie wymieszać całość.

Porady

Do pasty można dodać posiekany szczypiorek, aby nadać jej mocniejszego aromatu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować