Truskawkowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło roztapiamy. Ciastka kruszyny.
Łączymy składniki i wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
2.Śmietankę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy serek homogenizowany i 1 łyżkę cukru pudru. Miksujemy do połączenia składników.
3.Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 50 ml wrzącej wody. Do dużej miski przelewamy galaretkę i dodajemy po niej masę z serka i śmietanki. Delikatnie mieszamy rózgą. Gotową masę wylewamy na ciastka.
4.Przygotowujemy mus truskawkowy: żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Truskawki blendujemy i wlewamy żelatynę. Mieszamy.
Gotowy mus wylewamy na ciasto.
Schładzamy około 3 godz w lodówce.
Komentarze