Truskawkowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Z musem truskawkowym :)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 gram herbatników maślanych
    100 gram masła
    400 gram serka homogenizowanego naturalnego
    200 ml śmietanki kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    1 galaretka truskawkowa
    300 gram truskawek (U mnie mrożone)
    1 łyżeczka żelatyny+ 3 łyżki ciepłej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Truskawkowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy. Ciastka kruszyny.
    Łączymy składniki i wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 2. Śmietankę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy serek homogenizowany i 1 łyżkę cukru pudru. Miksujemy do połączenia składników.
  • 3. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 50 ml wrzącej wody. Do dużej miski przelewamy galaretkę i dodajemy po niej masę z serka i śmietanki. Delikatnie mieszamy rózgą. Gotową masę wylewamy na ciastka.
  • 4. Przygotowujemy mus truskawkowy: żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Truskawki blendujemy i wlewamy żelatynę. Mieszamy.
    Gotowy mus wylewamy na ciasto.
    Schładzamy około 3 godz w lodówce.
  • 5. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować