Brownie z batatów, daktyli i mnóstwa bakali

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto czekoladowe, smak batatów jest w ogóle niewyczuwalny!!! :)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    300 gram batatów
    10 daktyli
    25 gram kakao
    100 gram mąki pszennej
    100 gram masła
    120 gram gorzkiej czekolady
    3 jajka
    8 gram cukru waniliowego
    Bakalie: wiórki kokosowe, migdały, orzechy włoskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie z batatów, daktyli i mnóstwa bakali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    1. 300 gram batatów gotujemy na parze.
    Ugotowane blendujemy z dodatkiem daktyli i cukru waniliowego na gładkie puree
    2. Masło rozpuszczamy razem z czekoladą.
    3. Do masy czekoladowej dodajemy puree, dokładnie mieszamy. Dodajemy jajka. Mieszamy.
    4. Dodajemy mąkę oraz kakao i mieszamy. Dodajemy bakalie .
    5. Masę przelewamy do formy o wymiarach 23×15 cm.
    6. Piekarnik ustawiamy na funkcję termoobieg i temp. 180 stopni
    Pieczemy 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować