Omlet ze szpinakiem, parmezanem i pomidorami koktajlowymi

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pożywne śniadanie! Zdrowe i kolorowe :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3 jajka
    5 łyżek mleka
    100 gram szpinaku świeżego
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki masła
    4 pomidory koktajlowe
    1 łyżka tartego parmezanu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Omlet ze szpinakiem, parmezanem i pomidorami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    1. Na 1 łyżce masła rumienimy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Dusimy około 1 minuty.
    2. Jajka oraz mleko roztrzepujemy widelcem, dodajemy szpinak oraz tarty parmezan.
    3. Na patelnię wrzucamy 1 łyżkę masła oraz masę jajeczną. Dodajemy pomidory pokrojone na połówki.
    4. Smażymy około 5 minut, następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 3 minut.

    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować