PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Truskawkowy kremowy sernik na zimnohttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/42/c3dcbf20497f1e656149990778c200d88d27ec39.jpeg32644928http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/truskawkowy-sernik-na-zimno
1 kg gęstego mielonego sera twarogowego (może być z wiaderka)
250 g cukru pudru (mniej lub więcej, w zależności od słodyczy truskawek)
600 g truskawek
200 ml śmietany 30%
3 czubate łyżki żelatyny
1/3 szklanki gorącej wody
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Dodatkowo:
200 g truskawek (do dekoracji)
1/2 opakowania okrągłych biszkoptów
Sposób przygotowania przepisu:
Truskawkowy kremowy sernik na zimno
1.
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Truskawki zmiksować za pomocą blendera. Ser przełożyć do miski, dodać cukier puder, śmietanę i ekstrakt z wanilii. Zmiksować do połączenia się składników. Do sera dodać zmiksowane truskawki i połączyć całość. Miksując, cienką strużką wlewać płynną, wystudzoną żelatynę. Masę przelać na biszkopty. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Przed podaniem udekorować truskawkami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze