Sernik na zimno z musem truskawkowym

4.5 (183 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truskawkowe. A co najważniejsze, nie trzeba go piec.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopty

    900g serka homogenizowanego waniliowego (6x150g)
    200ml kremówki
    Cukier puder do smaku
    60 ml mleka
    6 łyżeczek żelatyny

    450g mrożonych truskawek
    1 galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Mus Musy

Sernik na zimno z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami.
    Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku.
    Kremówkę ubić, po czym stopniowo dodawać serki homogenizowane, cukier puder do smaku oraz zimne mleko z żelatyną. Masę serową wymieszać i wylać na biszkopty, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki by masa zastygła.
    Truskawki lekko rozmrozić, następnie zmiksować na mus. Mus zagotować, zdjąć z ognia, dodać galaretkę. Mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do lekkiego stężenia.
    Tężejący mus wylać na zastygniętą masę serową. Sernik schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Wypróbuj też ten pyszny sernik na zimno z truskawkami
 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować