Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truskawkowe. A co najważniejsze, nie trzeba go piec.
1 min
Łatwy
Składniki:
Biszkopty
900g serka homogenizowanego waniliowego (6x150g)
200ml kremówki
Cukier puder do smaku
60 ml mleka
6 łyżeczek żelatyny
Sernik na zimno z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami.
Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku.
Kremówkę ubić, po czym stopniowo dodawać serki homogenizowane, cukier puder do smaku oraz zimne mleko z żelatyną. Masę serową wymieszać i wylać na biszkopty, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki by masa zastygła.
Truskawki lekko rozmrozić, następnie zmiksować na mus. Mus zagotować, zdjąć z ognia, dodać galaretkę. Mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do lekkiego stężenia.
Tężejący mus wylać na zastygniętą masę serową. Sernik schłodzić.
Komentarze