Trójwarstwowiec z budyniem, ciasteczkami i wiśniami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Prosty do zrobienia, ale elegancki deser. Delikatny budyń idealnie łączy się z chrupiącymi ciasteczkami i lekko kwaskowatymi, orzeźwiającymi wiśniami. Idealne zwieńczenie niedzielnego obiadu lub walentynkowej kolacji. To doskonały deser dla ukochanej osoby.

  • 25 min

Składniki:

  • - 0,5 l mleka,
    - opakowanie budyniu waniliowego,
    - łyżka cukru,
    - 2 łyżeczki cukru waniliowego,
    - łyżka masła,
    - ok. 8 dag ciasteczek owsianych,
    - 8 łyżek konfitury wiśniowej (ewentualnie dżemu),
    - czekoladowe serduszka i ciasteczka do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Trójwarstwowiec z budyniem, ciasteczkami i wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotuj na mleku z dodatkiem cukru i cukru waniliowego według
    przepisu na opakowaniu, połącz z masłem, lekko przestudź.
  • 2. Odłóż kilka ciasteczek do dekoracji, resztę pokrusz.
  • 3. W pucharkach lub większych kieliszkach układaj warstwami 2-3 łyżki
    pokruszonych ciasteczek, łyżkę konfitury wiśniowej, budyń, ciasteczka,
    konfiturę i budyń. Udekoruj odłożonymi ciasteczkami i czekoladowymi
    serduszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować