Tortowe z kremem cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.krem 2-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Schłodzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Dodać porcjami jogurt i ubić. Dodać suchą kawą cappuccino. Dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na biszkopt.
2.Posypać startym wafelkiem albo tartą czekoladą.
3.Można polać rozpuszczoną czekoladą górę ciasta w esy-floresy.
4.biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem. Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min.170*. Po przestygnięciu, przekroić na 2 placki. Albo upiec dwa biszkopty, każdy z połowy składników.Ja tak teraz zrobiłam.
5.Nasączyć posłodzoną kawą.
6.krem 1-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Dodać porcjami jogurt i zmiksować. Dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować.Wyłożyć na biszkopt.
Komentarze