TORTOWE Z WIŚNIAMI I KREMEM CAPPUCCINO

4.5 (188 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ciasto biszkoptowe z kremem budyniowo-wiśniowym. Ciasto z kremem cappuccino, posypane migdałami. Ciasto bardzo pyszne.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • biszkopt:
    -6 jaj
    -6 łyżek cukru ok. 1/2 szklanki
    -6 łyżek mąki tortowej ok.1/2 szklanki
    -1 łyżeczka proszku do piecz.
    -1 łyżka kakao

    masa budyniowo- wiśniowa:
    -1 słoik wiśni drylowanych
    -2 budynie śmietankowe
    -3 łyżki cukru
    -2 galaretki wiśniowe

    krem cappuccino:
    -jogurt grecki (400g.)
    -80 g. cukru pudru
    -4 łyżki cappuccino
    -1 serek mascarpone(250g)
    -3 łyżeczki żelatyny
    -1/3 szklanki gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Budynie Galaretki

Tortowe z wiśniami i kremem cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. biszkopt-
    Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszamy,wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.(30x40). Pieczemy ok. 25 min.170*.
    Można nasączyć posłodzoną kawą.
  • masa wiśniowa 2. masa-
    Wiśnie odsączyć. Sok dopełnić wodą do 1 l.i ugotować na nim budynie.Odstawić i zaraz wmieszać do niego galaretki. Wsypać wiśnie, mieszać od czasu do czasu do tężenia. Wyłożyć na biszkopcie i schłodzić.
  • krem 3. krem-
    Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Schłodzić do letniego. Jogurt ubić z cukrem,serkiem i suchą kawą. Dolewać żelatynę i zmiksować.Wyłożyć na masie wiśniowej.
  • warstwa płatków migdałowych 4. Posypać uprażonymi płatkami migdałowymi, schłodzić.
    Można, zamiast płatkami migdałów, posypać kawą cappuccino.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Galaretka Jogurt Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować