Tort serowy Ombre jagodowe ze słodyczami

5 (1 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Sernik na zimno, w kształcie tortu. Sernik na spodzie ciasteczkowym i z rozetkami. Tort udekorowany różnymi słodyczami i cake popliclesami.

  • 3 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 10,08,2023
    SPÓD CIASTECZKOWY:
    -330 g. herbatników kakaowych
    -130 g. masła
    -50 g. białej czekolady

    I / MASA SEROWA:
    -350 g. sera z wiaderka
    -250 g. serka mascarpone
    -450 ml. śmietanki 30 %
    -50 g. cukru pudru
    -20 g. żelatyny
    -ok.100 ml. wody

    MUS BORÓWKOWO-JAGODOWY:
    -300 g. borówki amerykańskiej
    -150 g. jagód czarnych
    -trochę wody
    -20 g. cukru

    II / MASA SEROWA-fioletowa:
    -350 g. sera z wiaderka
    -250 g. serka mascarpone
    -300 ml. śmietanki 30 %
    -150 ml. musu z borówki i jagód
    -50 g. cukru pudru
    -20 g. żelatyny
    -ok.100 ml. wody

    III / MASA SEROWA- mocno fioletowa:
    -300 g. sera z wiaderka
    -250 g. serka mascarpone
    -200 ml. śmietanki 30 %
    -300 ml. musu z borówki i jagód
    -50 g. cukru pudru
    -20 g. żelatyny
    -ok.100 ml. wody

    ROZETKI:
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -2 śmietan-fixu

    DEKORACJE:
    -cake popliclesy
    -różne słodycze
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sernik na zimno Tort serowy

Tort serowy ombre jagodowe ze słodyczami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort serowy Ombre z borówką i jagodami 1. spód- Ciasteczka rozdrobnić na żwirek. Dodać rozpuszczone masło z czekoladą i wymieszać. Przesypać na podkładkę pod tort w rancie 26 cm. Dobrze uklepać i schłodzić.
  • Tort serowy Ombre z borówką i jagodami 2. masa 1- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Sery zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem do puszystego. Na koniec dolewać trochę ciepłą żelatynę, ale nie za gorącą ani za zimą. Cały czas miksując, ale nie za długo. Wylać do tortownicy na zastygnięty spód i ponownie schłodzić.
  • Tort serowy Ombre z borówką i jagodami 3. masa 2- Szybciej rozgotować borówkę z jagodami, cukrem i wodą. Przetrzeć przez sitko, ostudzić i rozdzielić na 3 części. Tutaj z masą zmiksować tylko 1 część. Krem wykonać jak poprzedni. Wylać na 1 masę i schłodzić.
  • Tort serowy Ombre z borówką i jagodami 4. masa 3- Postąpić jak z poprzednimi, dodając 2 części musu. Wylać na poprzednią warstwę i schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej na całą noc.
  • Tort serowy Ombre z borówką i jagodami 5. Po schłodzeniu, zdjąć rant i zabezpieczenie. Sernik przenieść wraz z podkładką na paterę.
  • Tort serowy Ombre z borówką i jagodami 6. rozetki- Śmietankę ubić z fixem, w/g wskazówek na opakowaniu. Przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką M1. Zrobić rozetki na całej górze tortu.
  • Tort serowy Ombre z borówką i jagodami 7. Udekorować słodyczami i ciasteczkowymi lodami.
  • Tort serowy Ombre jagodowe ze słodyczami 8. Tort przechowywać w lodówce a kroić ciepłym i ostrym nożem. Lecz przed krojeniem, pozdejmować słodycze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować