Tort serowy ''Jesienne liście''

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Sernik na zimno 3- czekolady na spodzie ciasteczkowym. Sernik w kształcie tortu z dekoracją jesienną.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 07,10,2023
    SPÓD CIASTECZKOWY:
    -200 g. herbatników maślanych
    -100 g. masła
    -50 g. mlecznej czekolady

    KREM Z GORZKĄ CZEKOLADĄ:
    -300 ml. śmietanki 30 %
    -150 g. gorzkiej czekolady
    -160 g. serka mascarpone
    -330 g. sera śmietankowego z wiaderka
    -30 g. cukru pudru
    -20 g. żelatyny
    -ok. 100 ml. wody

    KREM Z MLECZNĄ CZEKOLADĄ:
    -300 ml. śmietanki 30 %
    -150 g. mlecznej czekolady
    -160 g. serka mascarpone
    -330 g. sera śmietankowego z wiaderka
    -30 g. cukru pudru
    -20 g. żelatyny
    -ok. 100 ml. wody

    KREM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ:
    -300 ml. śmietanki 30 %
    -150 g. białej czekolady
    -160 g. serka mascarpone
    -330 g. sera śmietankowego z wiaderka
    -30 g. cukru pudru
    -20 g. żelatyny
    -ok. 100 ml. wody

    KREM DO TYNKU:
    -300 g. masła
    -300 g. masy Kajmak

    OZDOBY:
    -200 g. masy z mleka w proszku
    -barwniki jadalne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sernik na zimno Tort serowy

Tort serowy ''jesienne liście'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort serowy ''Jesienne liście'' 1. spód-Ciasteczka rozdrobnić na żwirek. Dodać rozpuszczone, ale i ostudzone masło z czekoladą i wymieszać. Przesypać na podkładkę pod tort w rancie 23 cm. Dobrze uklepać i schłodzić.
  • Tort serowy ''Jesienne liście'' 2. krem 1- Roztopić czekoladę w śmietance nad parą. Ostudzić i schłodzić, przynajmniej z godzinę w lodówce. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Czekoladową śmietankę, ubić z pudrem i serem. Na koniec dolewać ciepłą, ale nie za gorącą ani za zimną żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do tortownicy i wyrównać. Można zrobić wzorek ząbkowaną zdrapką.
  • Tort serowy ''Jesienne liście'' 3. krem 2- Postąpić jak z 1 kremem i wylać do tortownicy.
  • Tort serowy ''Jesienne liście'' 4. krem 3- Postąpić jak poprzednie kremy i wylać do tortownicy. Tutaj zostawić równą powierzchnię, nie robić rowków. Tort schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej na całą noc.
  • Tort serowy ''Jesienne liście'' 5. Po schłodzeniu, zdjąć rant z tortownicy i zabezpieczenia. Przenieść tort wraz z podkładką na paterę.
  • Tort serowy ''Jesienne liście'' 6. tynk- Miękkie masło, zmiksować do białości. Potem dodawać porcjami Kajmak i zmiksować. Cienko posmarować kremem cały tort i schłodzić. Następnie posmarować grubiej, wygładzić a na koniec zrobić wzorek ząbkowaną zdrapką. Tort schłodzić.
  • Tort serowy ''Jesienne liście'' 7. Wcześniej wykonać dekoracje z masy z mleka w proszku, albo plastycznej.
  • Tort serowy ''Jesienne liście'' 8. Dekoracje pomalować na jesienne kolory.
  • Tort serowy ''Jesienne liście'' 9. Udekorować tort. Tort przechowywać w lodówce a kroić ostrym i ciepłym nożem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować