TIRAMISU

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

ulubiony deser mojej rodzinki

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - żółtka jaj: 3 sztuki
    - cukier: 100 gramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - zapach migdałowy: 1 sztuka
    - serek mascarpone opakowanie (50 dag): 2 sztuki
    - śmietana 36%: 2 sztuki
    - biszkopty podłużne duże opakowanie: 1 sztuka
    - kawa rozpuszczalna: 2 łyżeczki
    - likier Amaretto: 6 łyżek
    - kakao naturalne: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Likiery

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • TIRAMISU 1. Żółtka z cukrem, cukrem waniliowym i zapachem migdałowym utrzeć na gładką masę. Dołożyc serek mascarpone i śmietanę. Ubić na sztywny krem. Kawe rozpuścić w 150 ml wody z dodatkiem likieru Amaretto (ja dodatkowo trochę słodzę). Biszkopty nasączam kawa i układam na blasze. Połowe kremu wykładam na biszkopty. w ten sposób robie dwie warstwy biszkoptów i kremu. Na wieszchu posypuje naturalnym kakao. Schładzam w lodówce okolo godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kakao Likier Mascarpone Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować