Bardzo szybki w przygotowaniu posiłek . Można go podać o każdej porze dnia . Wykonanie go nie zajmuje wiele czasu , a znika z talerzy jeszcze szybciej .
50 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
400 g. makaronu tagliatelle
300 g. fasolki szparagowej zielonej
2 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
1 laska kiełbasy zwyczajnej
1 szklanka wody
2 szklanki przecieru pomidorowego
2 listki laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
1 łyżeczka czubrycy zielonej
1 łyżeczka majeranku
2 szczypty przyprawy Harissa
sól i pieprz do smaku
2 łyżki posiekanej zieleniny - u mnie bazylia , listki selera
Tagliatelle z sosem z fasolką szparagową i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obieram , myję .Pokrojoną w kostkę cebulę szklę na maśle , dodaję pokrojoną w pół plasterki marchewkę , przeciśnięty przez praskę czosnek , podsmażam , dodaję pokrojoną na trzy części fasolkę , listki laurowe , ziele angielskie , zalewam wodą , gotuję ok. 10 minut . Do całości dodaję pokrojoną w pół plasterki kiełbasę , gotuję jeszcze ok. 5 minut , zalewam przecierem pomidorowym , doprawiam czubrycą , majerankiem , harissą , solą i pieprzem , chwilę gotuję . Makaron gotuję al dente , odcedzam , podaję z sosem posypany posiekaną zieleniną .
Komentarze