Tagliatelle z sosem z fasolką szparagową i marchewką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki w przygotowaniu posiłek . Można go podać o każdej porze dnia . Wykonanie go nie zajmuje wiele czasu , a znika z talerzy jeszcze szybciej .

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g. makaronu tagliatelle
    300 g. fasolki szparagowej zielonej
    2 marchewki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    1 laska kiełbasy zwyczajnej
    1 szklanka wody
    2 szklanki przecieru pomidorowego
    2 listki laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    1 łyżeczka majeranku
    2 szczypty przyprawy Harissa
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki posiekanej zieleniny - u mnie bazylia , listki selera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Tagliatelle z sosem z fasolką szparagową i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tagliatelle z sosem z fasolka szparagową i marchewką 1. Warzywa obieram , myję .Pokrojoną w kostkę cebulę szklę na maśle , dodaję pokrojoną w pół plasterki marchewkę , przeciśnięty przez praskę czosnek , podsmażam , dodaję pokrojoną na trzy części fasolkę , listki laurowe , ziele angielskie , zalewam wodą , gotuję ok. 10 minut . Do całości dodaję pokrojoną w pół plasterki kiełbasę , gotuję jeszcze ok. 5 minut , zalewam przecierem pomidorowym , doprawiam czubrycą , majerankiem , harissą , solą i pieprzem , chwilę gotuję . Makaron gotuję al dente , odcedzam , podaję z sosem posypany posiekaną zieleniną .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kiełbasa Makaron Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować