Tagliatelle i kurczak ze szparagami w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi umyć, odłamać stwardniałe końce. Gotować 4 min. w osolonej wodzie. Odcedzić.
2.Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze filety. Doprawić z obu stron przyprawami
3.Kostkę bulionową rozpuścić we wrzątku. Na patelni rozpuścić masło, dodać kurczaka i podsmażyć z obu stron.
4.Kiedy mięso będzie podsmażone wlać bulion na patelnię i dusić pod przykryciem kilka minut.
5.Ugotowane szparagi pokroić na mniejsze kawałki.
6.Do kurczaka dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. Makaron ugotować al dente.
7.Gotowe mięso zdjąć z patelni, dodać ser i ponownie zagotować. Dodać mięso i szparagi pokrojone na kawałki. Posypać tartym parmezanem. Podawać z ugotowanym makaronem
Porady
Szparagi warto dołożyć przez samym podaniem, żeby nie zdążyły się rozpaść.
Komentarze