Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym

4.5 (163 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest to danie które przyrządzicie w kilka minut, a makaron w towarzystwie szparagów stanowi świetne połączenie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g boczku
    ok. 200 g makaronu świderki
    250 g zielonych szparagów
    garść zielonego groszku
    ok. 200 g śmietany 18%
    kilka suszonych pomidorów z zalewy
    1 ząbek czosnku
    sól ziołowa
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos śmietanowy

Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić, podsmażyć z pokrojonymi suszonymi pomidorami na oleju z pomidorów. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Szparagi umyć, usunąć zdrewniałe końce, następnie pokroić, wrzucić do gotującej osolonej wody, gotować 3-4 minuty. Do podsmażonego boczku dodać makaron, szparagi, groszek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu dodać śmietanę. Całość dusić ok.2 minuty. Doprawić do smaku solą ziołową i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Makaron Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować