Szybkie ciasteczka bezglutenowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie ciasteczka do popołudniowej kawki. Idealne dla osób na diecie bezglutenowej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1,5 szklanki mąki jaglanej
    -1 jajko
    -120 g masła
    -1/2 szklanki erytrytolu
    -1 łyżeczka aromatu cytrynowego
    -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    -2 łyżki rodzynek
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Kruche ciasteczka

Szybkie ciasteczka bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Masło dokładnie miksujemy z mąką jaglaną, erytrytolem, aromatem, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i jajkiem. Dodajemy rodzynki i dokładnie mieszamy. Formujemy ciasteczka, mogą być okrągłe, kwadratowe jak kto lubi :) Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!

Porady

Zamiast erytrytolu oczywiście można użyć innego słodzika lub cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka jaglana Rodzynki Masło

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować