SZNYCLE W SOSIE WIŚNIOWYM

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne danie na obiadek.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • *4 sznycle po 15 g każdy
    *3 łyżki mąki
    *żółtko
    *5 dag płatków migdałowych
    *4 łyżki oleju
    *30 dag wiśni
    *pół szkl. soku wiśniowego
    *łyżeczka cukru
    *łyżeczka mąki ziemniaczanej
    *sól
    *pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sznycle

Sznycle w sosie wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozbić .Oprószyć z obu stron solą i pieprzem . Plastry mięsa obtoczyć w mące w roztrzepanym żółtku , a potem w uprażonych płatkach migdałowych, panierkę docisnąć ręką . Na rozgrzanym oleju obsmażyć sznycle po 5 min. z każdej strony.,zdjąć i trzymać pod przykryciem w piekarniku ciepłym , by nie wystygły . Wiśnie wydrylować nad miską ,zebrać zebrać spływający sok , dolać go do wiśni . Owoce wyłożyć na patelkę na ,której smażyły się sznycle , mieszając krótko ,podgrzać . 3 łyżki soku wiśniowego wymieszać z mąką ziemniaczaną . Pozostały sok dodać do wiśni ,wsypać cukier, zagotować . Wlać mąkę wymieszaną z sokiem i jeszcze raz zagotować na małym ogniu cały czas mieszając .. Sznycle rozłożyć na talerze i polać sosem wiśniowym. SMACZNEGO.!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować