Sznycle w sosie wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso lekko rozbić .Oprószyć z obu stron solą i pieprzem . Plastry mięsa obtoczyć w mące w roztrzepanym żółtku , a potem w uprażonych płatkach migdałowych, panierkę docisnąć ręką . Na rozgrzanym oleju obsmażyć sznycle po 5 min. z każdej strony.,zdjąć i trzymać pod przykryciem w piekarniku ciepłym , by nie wystygły . Wiśnie wydrylować nad miską ,zebrać zebrać spływający sok , dolać go do wiśni . Owoce wyłożyć na patelkę na ,której smażyły się sznycle , mieszając krótko ,podgrzać . 3 łyżki soku wiśniowego wymieszać z mąką ziemniaczaną . Pozostały sok dodać do wiśni ,wsypać cukier, zagotować . Wlać mąkę wymieszaną z sokiem i jeszcze raz zagotować na małym ogniu cały czas mieszając .. Sznycle rozłożyć na talerze i polać sosem wiśniowym. SMACZNEGO.!
Komentarze