Wątróbka w sosie wiśniowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wątróbka w trochę innym wydaniu, ale jaka dobra. Sos wiśniowy jest pyszny, i z wątróbką idealnie się łączy. Uwielbiam dodawać owoce do potraw mięsnych. Soczyste i kwaskowe wiśnie są idealne do tego.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg wątróbki z indyka
    1 cebula
    sól, pieprz czarny, czerwony
    natka, koper,mięta
    30 dkg wiśni bez pestek
    100 ml wina czerwonego
    1 łyżka masła
    2 gwiazdki anyżu
    3 goździki
    kardamon
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Wina

Wątróbka w sosie wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyszczam, myję. Cebulę kroje w piórka i przesmażam na leju, dodaję wątróbkę i dalej smażę. Na końcu posypuję solą, pieprzem. Do garnuszka przekładam wiśnie, dodaje wino, anyż, kardamon, goździki i na wolnym ogniu gotuję aż sok który się wytworzy lekko się zredukuje. Na końcu dodaję masło, doprawiam solą, pieprzem, i chwilę gotuję sos zrobi się gęsty. Dodaję go do wątróbki, całość posypuję koperkiem, natka, miętą, pieprzem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anyż Wino Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować