Szaszłyki z polędwiczek kurczaka

4 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Proste, a zarazem smacznie i ciekawie prezentujące się danie z kurczaka i warzyw.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 polędwiczek kurczaka
    6 plastrów wędzonego boczku 
    3 płaty papryki konserwowej (u mnie pomarańczowa)
    3 ogórki konserwowe
    3 płaskie łyżeczki musztardy
    pół cebuli
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (4 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki

Szaszłyki z polędwiczek kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki roztrzep przez folię z obu stron. Przypraw do smaku solą i pieprzem. i posmaruj cienką warstwą musztardy. Paprykę i ogórki osącz z zalewy i pokrój na paski. Cebulę pokrój w piórka. Na płacie mięsa połóż po kilka pasków papryki, ogórka i cebuli. Zwiń ciasno w roladkę. Każdą roladkę owiń plastrem boczku, połóż obok siebie i przebij wzdłuż dwoma patyczkami do szaszłyków.
  • 2. Na patelni rozgrzej olej i krótko obsmaż szaszłyki z obu stron. Po tym czasie szaszłyki przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz jeszcze ok.15-20 minut w 180 st. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować