Szaszłyki gyros z polędwiczek

4.49 (186 ocen)

Świetne z grilla i moim zdaniem jeszcze lepsze z piekarnika - pieczone w rękawie są mięciutkie i delikatne.

Składniki:

  • 1/2 kg polędwiczek wieprzowych
    3-4 nieduże cebule
    przyprawa gyros
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki gyros z polędwiczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki kroimy w plastry. Dodajemy olej, przyprawę gyros i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.

  • 2. Na patyczki do szaszłyków nawlekamy na przemian mięso i plastry cebuli.
  • 3. Szaszłyki grllujemy na grillu lub pieczemy w rękawie w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować