Szaszłyki z polędwiczek, z papryką i pieczarkami

4.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Można je przygotowywać przez cały rok, ale w sezonie grillowym smakują najlepiej, również te z piekarnika ;)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g polędwiczek drobiowych
    po pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej
    200 g mini pieczarek
    pół małej cukinii
    marynata: 4 łyżki oleju
    mielona słodka i ostra papryka
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Polędwica Polędwiczki

Szaszłyki z polędwiczek, z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki umyć, osuszyć, pozbawić błonek. Do miseczki przełożyć olej, mieloną słodką i ostrą paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Składniki połączyć i powstałą marynatą natrzeć mięso. Polędwiczki przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 60 minut.
  • Szaszłyki z polędwiczek, z papryką i pieczarkami 2. Pieczarki oczyścić, papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w dość dużą kostkę, a cukinię w plastry. Na patyczki nadziewać polędwiczki, naprzemiennie z papryką, cukinią i pieczarkami. Przełożyć do piekarnika i skropić pozostałą marynatą. Szaszłyki piec ok.20 minut w 180 st. Podawać np. z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Polędwiczki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować