Szarlotka z kratką i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół i włożyć do lodówki na około ½ godziny. Blachę wysmarować odrobiną masła i rozłożyć na niej połowę ciasta.
2.JABŁKA:
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Goździki zmielić i wraz z cynamonem dodać do jabłek. Całość wymieszać, a następnie wyłożyć na ciasto.
3.CIASTO:
Drugą połowę ciasta wyjąć z lodówki, rozwałkować, pociąć na paseczki i zrobić z nich na jabłkach kratkę.
4.KRUSZONKA:
Wszystkie składniki gnieść razem do momentu aż składniki się połączą i zrobi się z nich posypka. Gotową kruszonką posypać ciasto.
5.Jabłecznik piec około godziny w temperaturze 180°. SMACZNEGO!
Komentarze