Świąteczna babka dyniowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszna i pachnąca świętami babka

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    30 dag mąki pszennej
    50 dag puree z dyni
    2 jajka
    Kostka margaryny
    Pół szklanki cukru pudru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Opakowanie przyprawy do piernika
    Po pół szklanki rodzynek, żurawiny, orzechów włoskich i zblanszowane migdały
    Szypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Świąteczna babka dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, nadal miksując dodać jajka i puree z dyni. Do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i przyprawę do piernika. Do masy dodajemy bakalie: rodzynki, żurawinę, posiekane orzechy i całe migdały. Masę wykładamy do formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 170stopniach przez ok 50 minut.

Porady

Babkę po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować