Surówka z roszponki i rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na surówkę z roszponki z rzodkiewkami, żółtą papryką i cebulką. Do tego jogurt naturalny i przyprawy. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • garść roszponki
    5 rzodkiewek
    kawałek żółtej papryki
    pół małej cebulki
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z roszponki i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Żółtą papryką myjemy i kroimy w kostkę.
    Rzodkiewki myjemy i kroimy na plasterki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt, sól i pieprz. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować