Surówka z roszponki i czerwonej papryki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na surówkę składającą się z roszponki, czerwonej papryki, cebuli i zielonego ogórka. Do tego sos z jogurtu oraz przypraw i mamy zdrową, pyszną surówkę. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • garść roszponki
    1/2 małej czerwonej papryki
    pół małej cebuli
    5 - cm. zielonego ogórka
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z roszponki i czerwonej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z roszponki i czerwonej papryki 1. Roszponkę wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Czerwoną paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Ogórka myjemy i kroimy ze skórką w półplasterki.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Wszystkie warzywa przekładamy do miski, dodajemy jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Papryka Roszponka Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować