Surówka z roszponki i rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną surówkę z roszponki, rzodkiewki i żółtej papryki oraz cebulki.
Do tego z jogurt naturalny z przyprawami. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • garść roszponki
    5 rzodkiewek
    kawałek żółtej papryki
    pół małej cebulki
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z roszponki i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z roszponki i rzodkiewki 1. Roszponkę wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Żółtą papryką myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Rzodkiewki bez liści myjemy i kroimy na plasterki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Papryka Roszponka Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować