Surówka z roszponki, papryki i pomidorów

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na surówkę przygotowaną z roszponki, pomarańczowej papryki, czerwonej cebuli, pomidorków koktajlowych z jogurtem i koperkiem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście roszponki
    1/3 dużej pomarańczowej papryki
    4 pomidorki koktajlowe
    1/2 małej czerwonej cebuli
    1 łyżeczka pokrojonego koperku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z roszponki, papryki i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z roszponki, papryki i pomidorków 1. Roszponkę myjemy i odsączamy na cedzaku z wody. Paprykę, pomidorki i koperek myjemy. Paprykę kroimy w kostkę, pomidorki na ćwiartki a zielony koperek na bardzo drobno. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Wszystkie warzywa przekładamy do miski. Jogurt mieszamy z pokrojonym koperkiem i przyprawami. Przygotowanym sosem polewamy warzywa i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować