Surówka z roszponki i kukurydzy konserwowej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na surówkę składającą się z roszponki, rzodkiewki, zielonego ogórka i kukurydzy konserwowej. Surówkę polecam do obiadu lub jako samodzielne danie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • garść roszponki
    kilka rzodkiewek
    kawałek zielonego ogórka
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 łyżka jogurtu greckiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżka oleju
    1łyżka pokrojonego szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z roszponki i kukurydzy konserwowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z roszponki z kukurydzą konserwową 1. Roszponkę wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy w półplasterki. Ogórek myjemy i kroimy w półplasterki. Kukurydzę konserwową przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Składniki na sos przekładamy do kubka i mieszamy. Na talerzu układamy : roszponkę, pokrojone warzywa, kukurydzę i polewamy przygotowanym sosem. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza konserwowa Roszponka Rzodkiewka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować